Ik ben inmiddels alweer ver over de helft van mijn zwangerschap. En toch ervaar ik deze zwangerschap ook heel anders dan mijn eerste. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. In deze blog wil ik jullie een update geven over mijn zwangerschap en wat er nu precies anders is in vergelijking met mijn eerste zwangerschap. Ik denk trouwens dat veel mama’s zich hier wel in kunnen herkennen die zwanger zijn / waren van een tweede!

Misselijkheid

Toen ik zwanger was van Fenna was ik misselijk tot 15 weken, daarna was het eigenlijk over en kwam het ook niet meer terug. Mits ik avacado at, want dat was duidelijk niet Fenna’s favoriet op het menu. Ik heb het haar eigenlijk nog niet laten proeven, dus ik ben benieuwd of ze het nu wel lekker vind! Bij deze zwangerschap ben ik tot de dag van vandaag nog steeds erg misselijk in de ochtend. Hiervoor slik ik ook medicatie dat ik op advies van de verloskundige heb gekregen. Het helpt wel tegen het braken, maar helaas neemt dit niet 100% mijn misselijkheid weg in de ochtend of tijdens een maaltijd door de dag. Verder is er niet echt specifieks wat baby #2 niet lust, maar volgens mij heeft ze soms niet zo veel zin in eten als ik heb.

Zwangerschaps apps

Ik kan mij ook nog herinneren toen ik zwanger was Fenna (een geplande zwangerschap), ik continu bezig was met verschillende apps om te kijken hoe ver ze al gegroeid was, tips etc. Ook merk ik dat ik mij hier niet zo heel erg meer mee bezig houd. Ik open af en toe wel eens een zwangerschaps app om te kijken wat er nu precies gebeurd, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik dit vaker deed bij Fenna dan deze zwangerschap. Ook ging ik al vroeg in de zwangerschap van Fenna babyshoppen en na 21 weken zwanger zijn, heb ik nog steeds niets gekocht voor baby #2! Wat erg! Maar dat kan natuurlijk ook komen doordat ik weer een meisje verwacht en ik al zowat alles voor een babymeisje in huis heb.

Ongepland

Toch merk ik dat er een groot verschil zit tussen een geplande en ongeplande zwangerschap. Je bent er meer op voorbereidt, je hebt al heel veel gepland en weet ongeveer wat je kan verwachten en hier heb je dus ook je leven op ‘aangepast’. Deze zwangerschap kwam best onverwacht en aangezien ik nog studeer (in september begin ik met afstuderen en ben ik dus ook uitgerekend), kwam dit niet erg gelegen. Ik moest dus van alles gaan regelen, dat ook veel stress bij mij heeft bezorgd. Tevens ben ik ook minder met deze zwangerschap bezig, simpelweg omdat ik nog een jong kindje hier heb rondlopen die alle aandacht opeist en nog niet zo zelfstandig is, dus ook nog veel hulp bij alles nodig heeft.

Maar al boven alles, ben ik natuurlijk erg blij dat ik weer een babymeisje mag verwachten! Als ik naar Fenna kijk en zie hoe speciaal het is om een klein mensje  te zien opgroeien, kan ik niet wachten om dit nog een keer mee te mogen maken. Ik vind het ook zo fijn dat de leeftijd tussen baby #2 en Fenna zo klein is en hopelijk worden ze grote vriendinnetjes!

Wat ervaarde jij allemaal anders tijdens je tweede zwangerschap? Ik ben benieuwd!

Liefs,

Rowena

Write A Comment