Fenna is bijna één jaar en dus bijna officieel geen baby meer. Nu krijgen we natuurlijk vaak de vraag of wij nog een tweede kindje willen. In mijn blog die ik schreef vier maanden na mijn bevalling, moest ik er niet aan denken om aan een tweede te beginnen.  Hoe denk ik er nu over? Heb ik een kinderwens voor de tweede of juist helemaal niet?

Ten eerste wil ik zeggen dat het leeftijdsverschil mij niet echt uitmaakt. Vaak hoor ik mensen zeggen zodra hun baby één jaar gepasseerd is, dat ze snel moeten beginnen aan de tweede, anders zou het leeftijdsverschil ”te groot” zijn. Ik vind dit best wel kromme koek. Het heeft zo zijn voor- en nadelen, maar om nu wéér zwanger te worden, vind ik wel erg snel. Mijn lichaam is nog niet eens hersteld van mijn eerste zwangerschap en ik merk ook dat ik het heerlijk vind om niet zwanger te zijn. Een glaasje wijn, lekker kunnen stappen en lekker genieten. Vooral omdat ik in 2018 nog lekker veel wil doen en ik ook ga afstuderen is het niet handig.

Is de situatie praktisch?

De situatie is dus niet praktisch momenteel. Mijn hbo studie combineren met een baby vind ik soms al erg lastig. Zelfs als ze vier dagen in de week weg is (lees: kinderopvang, schoonouders). Een deadline halen op een maandag en er in het weekend aan ”werken”, werkt simpelweg gewoon niet. Ook vind ik het makkelijk te combineren om haar een avondje naar iemand te brengen als Jean-luc en ik ergens heen willen. Met twee kinderen wordt dat al iets lastiger, denk ik zo. Niemand staat te wachten om voor twee kinderen te zorgen in de avond, denk ik zo. Een is oké, maar een tweede erbij?

Ik denk dus niet dat er snel een tweede gaat komen hier bij ons. Naast mijn studie ben ik ook druk bezig met mijn blog dat mijn soort van tweede baby is en ik ook veel tijd en liefde in steek. Daarnaast heb ik een lieve man die ook veel aandacht vergt (op een positieve manier), twee hondjes, een hbo studie en mijn eigen bedrijfje. Op dit moment is ons gezin compleet. Mocht er onverwachts en ongepland een tweede op komst zijn, is hij/zij natuurlijk meer dan welkom.

Hoeveel leeftijdsverschil zat er tussen jullie kinderen? 

Liefs,

Rowena

2 Comments

  1. Verstandig om eerst je opleiding af te maken. Twee kinderen vergt een stuk meer van je dan een. Ik ben nu zwanger van de tweede en ze schelen straks precies twee jaar. Toen mij. Zoontje 6 maanden oud was begon het bij mij alweer te kriebelen. Maar dat is voor iedereen anders natuurlijk.

  2. Het vraagt wat tijd voor tweede zekers…

    Mijn schoonzus gaat baren voor het eerste op de 8’ste van dezer maand… spanende dagen bij ons family…

    Een goede 2018 toegewenst…

Write A Comment