Elke zwangere vrouw die het einde van haar zwangerschap nadert, zal zich wel afvragen ‘wat moet er in godsnaam in mijn vluchtkoffer?’ Als je gaat bevallen van je tweede kindje, of misschien je derde of weet ik veel je hoeveelste, is dit niet zo’n groot ding meer. Je weet ongeveer wel wat je mee moet nemen en wat niet. Maar toch is het altijd even handig om even op te zoeken wat je dus echt niet moet vergeten.

Inhoud vluchtkoffer

Er staan verschillende lijstjes op internet wat je mee moet nemen, maar ik neem deze eigenlijk met een korreltje zout. Er staan namelijk ook veel dingen mee die niet echt relevant zijn om mee te nemen. Ze benoemen daarin kraamverband, luiers, etc. Terwijl deze dingen juist in overvloed zijn in het ziekenhuis en het is zonde om het van je eigen kraampakket te gebruiken en als je thuis komt daar minder van hebt. Laat die dingen daarom gewoon thuis: het ziekenhuis heeft alles tot de beschikking.

Handige tips

Als tip wil ik jullie ook meegeven om voldoende drinken en eten mee te nemen. In het ziekenhuis staan er namelijk wel drinkautomaten, maar je partner heeft denk ik geen zin om meters te lopen en te zoeken naar een drankautomaat en hierdoor de geboorte kan missen. Zorg daarom dat je zelf voldoende op voorraad hebt. Ook eten is niet weg te denken: jij zult er misschien geen zin in hebben, maar je toeschouwers wel.

Bekijk de video hier

Benieuwd wat ik allemaal mee neem en welke tips ik nog meer met jullie deel? Bekijk de video hier:

Klik hier als de video het niet doet!

Wat heb jij nog meegenomen dat ik ben vergeten of raad je andere moeders nog aan? Ik hoor het graag!

Liefs,

Rowena

Write A Comment