Je eerste zwangerschap is het speciaalst. Je wilt werkelijk alles uit proberen en staat dus ook overal open voor. Zo had ik dat ook ervaren tijdens mijn eerste zwangerschap. Ik wilde alles zo perfect mogelijk doen: het op een leuke manier aan mijn ouders vertellen, een gender reveal party houden en de hele wereld vertellen over mijn zwangerschap. Natuurlijk is dat ook heel normaal tijdens je eerste zwangerschap, maar toch zijn er een aantal dingen die ik anders zou doen. 

Het geslacht

Ik weet eigenlijk niet eens of ik het geslacht wíl weten. Misschien is het leuker om bij mijn volgende zwangerschap het een verassing te houden en er dus pas achter te komen bij de bevalling. Dat lijkt me eigenlijk zo gaaf om mee te maken! Het enige nadeel is dat je dus wel een jongens- én meisjesnaam moet bedenken. Ik vond één naam al bedenken erg moeilijk… Dus ik denk dat een gender reveal party er niet aan zit te komen.

Minder ongezond eten

Tijdens mijn eerste zwangerschap at ik het eerste half jaar erg ongezond. Ik dacht bij mezelf: ach, ik ben toch al zwanger en kom toch bij. Gelukkig heb ik de laatste maanden wel in toom weten te houden en kwam ik maar (liefst) 9 kg bij. Prima zo, als je het aan mij vraagt. Toch zal ik bij mijn volgende zwangerschap meer op mijn hoede zijn en niet meer toe te geven aan die ongezonde vreetbuien. Het ‘ach, ik ben toch zwanger’ stemmetje wil ik daarom ook het liefst negeren. Het is niet alleen beter voor jezelf, maar ook voor de baby.

Het niet aan Jan en alleman vertellen

Terwijl ik het voorheen van de daken kon schreeuwen, denk ik dat ik het tijdens mijn volgende zwangerschap wat rustiger aan wil doen. Je hebt al een kleintje rondlopen, en dan maar telkens over je zwangerschap beginnen tegen iedereen, lijkt mij zo oneerlijk tegenover je ander kindje. Klinkt misschien heel stom, maar er is ook nog een ander mensje op de aarde die jouw aandacht wilt. Daarom denk ik gewoon dat ik het niet aan iedereen zal vertellen, maar alleen de mensen die er ook echt toe doen. Misschien draai ik dan nog wel bij, en ben ik zo gelukkig dat het na 3 maanden al groot op Facebook staan. You can never trust a pregnant lady. 

Een kleinere babyshower

Ik voelde me tijdens mijn eerste babyshower verplicht om iedereen erbij te hebben. Ook al had ik het zelf niet georganiseerd, maar gaf ik wel de gastenlijst door. Ik denk dat ik mijn volgende babyshower gewoon klein wil houden met maximaal 10 mensen. Niet dat ik het niet gezellig vond, maar ik had het gevoel dat als er zo veel mensen zijn op je babyshower, je ook niet meer weet van wie je wat hebt gekregen en zelfs niet eens veel praat met de meeste mensen. Dat wil ik juist voorkomen en het daarom gewoon lekker klein houden!

Zo. Dit was wel tot nu toe wat de grootste veranderingen zijn bij mijn volgende zwangerschap. Ik denk ook dat je elke zwangerschap natuurlijk anders ervaart en je je eerste zwangerschap altijd wat groter uitpakt. Heel normaal! Maar voor mij hoeft al die poespas niet meer, joh. Een keer is genoeg.

Wilde jij ook je volgende zwangerschap dingen anders doen? Zo ja, wat dan?

Liefs,

Rowena

1 Comment

  1. Hey leef je nog… moet ik me zorgen maken… Er is niks te lezen niks te zien vanuit jouw hoek… is er iets rowena ? (Deze comment hoef je niet te publiceren) ik stuur het zo omdat ik niet weet anders hoe… Tot gauw… je aanwezigheid maakt veel dingen pozitief… Daarom…

Write A Comment