Geen make-up dragen in de zomer?! Als beauty addict zal dit misschien als een grote shock klinken, want eh, al je beautyproducten skippen tijdens warme zomerdagen zie je misschien toch niet zo zitten… Maar toch is het even goed om tijdens warme zomerdagen dat juist wél te doen. En ik zal je vijf redenen geven waarom.

1. Je huid even detoxen

Het is warm… Héél warm. Wat is er zojuist in Nederland gebeurd? I have no clue. Toch is dit de beste tijd om je huid letterlijk te detoxen. Geef je huid wat rust en laat het ademen. Het zal je huid namelijk heel goed doen om er even niets op te smeren.

2. Je foundation smelt er toch weer af

Heb je een dure foundation? Of is je foundation bijna op? Laat het maar staan! Het heeft geen zin om je gezicht vol te smeren met foundation en/of andere poeders of producten. Want let’s be honest; hoelang blijft het er werkelijk op zitten? De zon kent geen genade. Jouw foundation smelt als het ware van je gezicht en dat is natuurlijk hartstikke zonde.

3. Je wimpers groeien sneller door de zon

Eh… Je mascara skippen is natuurlijk heel erg tricky. Mascara maakt je gezicht zó anders. I know. Maar de zomer is de perfecte tijd om je wimpers ook even een opknapbeurt te geven. Tijdens de winterdagen zul je vast en zeker veel parties gehad hebben of ergens naartoe zijn gegaan waar je een lading mascara opdeed of nepwimpers. Het is namelijk bewezen dat de zon je haren (dus ook je wimpers) sneller laat groeien. Mits je er niets op doet.

4. Je wordt sneller bruin

Waarom zouden we eigenlijk naar het zwembad en/of park gaan met een liter foundation en poeders om je huid bruiner en egaler te laten lijken? Terwijl dit heel makkelijk gedaan kan worden door de zon (ook roodheden; dus smeer je gezicht wel even goed in). Ga dus lekker ergens heen om te bruinen en geef je gezicht dus ook een kans. Scheelt je ook weer heel wat struggles tijdens het zwemmen of zweten.

5. Je bent óók mooi zonder make-up

Ja, je zult het waarschijnlijk niet geloven omdat jij trouw bent aan jouw beauty producten en mensen jou waarschijnlijk alleen herkennen met een hippe eyeliner, falsies en een geweldige highlighter en contour. Toch ben je ook echt prachtig zonder make-up. Laten we gewoon de schoonheid embracen in plaats van soms helemaal te ‘verstoppen’. Want laten we eerlijk zijn, door make-up zien we er anders uit. Maar dat hoeft toch niet altijd? 🙂

Dus ladies, no worries. Tijdens deze warme zomerdagen zal niemand je raar aankijken als jij zonder make-up de deur uit loopt. Sterker nog: ze zullen eerder raar kijken als je dat wél doet. Laten we ons niet zo schamen, en bespaar wat make-up. En hey: als er een vliegje in je oog zit, kun je deze heel makkelijk eruit halen zonder dat je een heel traject hoeft af te leggen dat je make-up nog goed blijft zitten.

Draag jij tijdens warme zomerdagen wel of geen make-up? Laat het mij weten!

2 Comments

 1. Dames zonder makeup krijgen soms de reactie van als: Ben je ziek ? Je ziet er heel bleek uit.. Laat je je zelf zeker niet ontmoedigen met de reacties van buitenaf en zorg wel zeker dat jeje huid regelmatig laat ademen door soms je gezicht niette doen. Zomerse dagen zijn zeker wel een van de beste redenen om neutraal rond te lopen zomaar te zeggen.

  Als egt egt je de deur niet willen uitkomen omdat je geen makeup kan dragen door hitte en je huid niet mooi vind heb ik hier een heel simpelie tipie ervoor:

  De creme wat je wel kan gebruiken op je gezicht in de zomer mix je met een klein hoeveelheid cacoa en je smeert het op je gezicht. Ze noemen dit een natuurlijk foundation. Je moet wel zorgen dat je de cacoa niet overdrijft want met een klein beetje is het al naar donker gelopen.
  Het is zeker experimenteren welke creme je gaat gebruiken en hoeveel je cacoa erin mixt. Je hebt dan allerminst een heel dun laagje iets natuurlijks op waarbij jeje ietsje zekerders gaan voelen als je dat nodig acht bijjezelf.

  dont forgot: alles wat je in je leven doet heeft effect en vraagt reactie dat is zeker ook bij makeup zo. Als jou uiterlijk drastisch veranderd met makeup op en ineens jejezelf niet bent dus los van je innerlijke ik, emoties, vind ik wel ongezond. Je trekt dan waarschijnlijk de verkeerde personen naar je toe waarbij je niet op een juiste manier geestelijk gevoed wordt. Met deze raad ik mensen aan om altijd dichtbij je eigen te blijven als jeje opmaak zodat je juiste mensen naar je toetrekt waarbij je zekerbaat bij heb.
  klein voorbeeld: je bent religeus van binnen en je makeup is gothic. Wat je aantrekt is anders wat je binnen voelt of ben.
  nog één: je bent westers persoon jou makeup is totaal Arabic , alweer een tegenovergesteld aantrekkingskracht aan werk. Dus deze factoren kunnen je histerisch maken waarbij je bagage als berg opstapelt want makeup of niet uiteindelijk gaat het toch om hoe goed we ons van binnen voelen. (Smile)

 2. Je bent zeker mooi zonder make up. De laatste maanden draag ik ook flink minder make up en het is heerlijk. 🙂

Write A Comment