Wat is het toch bijzonder: het moment wanneer je weet wat het geslacht van jouw kindje is. Sommigen willen het niet weten vóór de bevalling en sommigen juist weer wel. Ik behoor tot diegene die het wél wilde weten. Alleen wilde ik het niet bij de echo horen van de verloskundige. Ik wilde het op een leuke manier doen. Mijn vriendinnen hadden al een heleboel research gedaan naar Gender Reveal Party’s. Ik had er toentertijd nog niet veel over gehoord, wel eens iets voorbij zien komen in Amerika. Maar in Nederland? Nee. Toen zij ermee aan de slag gingen, vond ik het prima. Zij wilden namelijk álles regelen. Gelukkig maar, als je zwanger bent, heb je nooit zo’n zin om van alles te regelen. Je moet al genoeg regelen.

20 weken echo

Normaal gesproken geeft het koppel zo’n feestje en weten zij vooraf al wat het geslacht is. De gasten komen er dan op dat moment ook achter. En er zijn zo veel verschillende manieren om erachter te komen. Door een ballon, een taart en nog veel meer. Jean-luc en ik wilden het echter niet als eerste weten. Tijdens mijn 20 weken echo op het ziekenhuis konden ze met 100% zekerheid weten wat het geslacht was. Eerder kon het ook niet. Tijdens mijn echo’s vanaf 16 weken (dan kun je het geslacht namelijk al zien), lag de baby zodanig dat het onmogelijk zichtbaar was. En tijdens de 20 weken echo móeten ze het geslacht vaststellen. Natuurlijk lag de baby weer in een onhandige houding, dus moest ik één uur rondlopen in het ziekenhuis, zodat de baby andersom ging liggen. Ze zagen het geslacht. Wij mochten niet kijken toen ze het geslacht lieten zien op het scherm. Ik had altijd een voorgevoel dat ik een meisje zou krijgen, maar toen ze het geslacht na twee seconde al zagen, dacht ik dat het een jongetje was… Maar nee. Mijn voorgevoel klopte toch.

Uitnodiging

Sommige mensen geven de enveloppe aan de bakker en die bakt dan een taart met roze of blauw erin. Ik gaf de enveloppe echter aan mijn vriendinnen. Een vriendin van mij kan heel erg goed bakken, dus zij maakte een hele mooie taart. Gelukkig vond het feestje één week plaats na mij 20 weken echo, zo hoefde ik mijn vriendinnen ook niet te lang in spanning te houden. Dit was onze uitnodiging voor het feestje:

 

Het adres op de uitnodiging is ons oud adres, vandaar dat ik deze gewoon zichtbaar heb gelaten.

Er kwamen in totaal 42 gasten opdagen, en het was een ge-wel-dig feest. Terwijl Jean-luc en ik ons die ochtend verzorgde, werd ons (toentertijd) appartement omgetoverd door mijn vriendinnen. Hier een paar sfeerfoto’s hoe het eruit zag.

Sfeerimpressie

Het moment

Het antwoord kunnen jullie wel inmiddels raden, maar hier nog een leuke video van ons toen wij erachter kwamen:

Mijn vriendinnen hadden ook hele leuke dingetjes om foto’s mee te maken. Ik kom even niet op de naam.

Het was een geslaagd feestje en ik zou het zo weer overnieuw willen doen. Ik vond het wel een apart idee dat vriendinnen het wisten en zij het allemaal voor ons regelden. Ze hadden het super gedaan. Echt een leuke terugblik.

Hebben jullie ook een gender reveal party gehouden? Zo ja, wisten jullie het zelf of lieten jullie je ook verrassen? Ik hoor het graag! 

Write A Comment