Het is alweer een tijd geleden dat ik een update plaatste over het afvallen. In juli vertelde ik gelukkig over de kilo’s die ik was afgevallen — maar helaas, deze zitten er weer aan. Na de zomervakantie heb ik me eigenlijk weer laten gaan en viel ik weer in mijn oud eetpatroon. Ik snakte naar zoetigheden en het boeide me even allemaal niet meer. Ik had het druk met school, werk en het huishouden, waardoor ik dacht dat als ik me niet meer zou drukmaken om mijn kilo’s, ze vanzelf wel weer zouden verdwijnen. Think again.

Jean-luc en ik gaan wel wekelijks uit eten. Dat vinden wij gewoon gezellig. Ook als we ’s avonds op de bank zitten, vinden we het gewoon gezellig om wat lekkers te pakken. Jean-luc is een echte snoepkont, en ik ook. Bij ons ligt de supermarkt op loopafstand, dus het is makkelijk om ‘even’ wat lekkers te gaan halen. Maar goed, hier ben ik weer. Bewust van de kilo’s die mijn broeken weer iets strakker maken en sommige kledingstukken zelfs onmogelijk maken om nog te dragen. Elke keer als ik een afspraak op heb staan en ik er leuk uit wil zien in die ene outfit waar ik me zo comfortabel in voelde, past ‘ie niet meer. Heel storend, maar eigenlijk ook mijn eigen schuld.

Elke woensdagavond heb ik al sinds mijn 12de met mijn moeder een filmavond. Chocola, popcorn en koekjes komen daar ook bij kijken. Maar deze avond wil ik gewoon niet skippen. Ik heb er altijd weer heel veel zin in, en ik heb sinds mijn 12de nooit overgewicht gehad, dit kwam pas toen ik op mezelf ging wonen. Dus ik denk ook niet dat het aan dat ene avondje ligt. Maar anyways, hoe gaat het nu met afvallen? Niet goed dus. Ik ben weer terug bij af.

Wat ik nu ga doen om af te vallen

Een ding zeker wat ik niet ga doen is een dieet volgen. Ik heb het al heel vaak geprobeerd sinds mijn bevalling, maar het werkte alleen maar averechts. Ik hield het niet vol en zodra ik ermee kapte, vlogen de kilo’s er nog sneller aan als voorheen. Het Killerbody dieet, JuicePlus, Intermittent Fasting: ik heb het allemaal geprobeerd. Ik probeer gewoon mijn leefstijl helemaal aan te passen. Sporten deed ik nog maar één keer per week, maar dit ga ik weer proberen om op te pakken naar drie keer, zoals ik vroeger deed. Dan doe ik bodypump en spinning. Ik merk toch dat als ik mee doe met een groepsles ik veel meer vooruit kom en bereik, dan dat ik uit eigen initiatief ga sporten.

Goal

Ook heb ik een FitBit aangeschaft. Hierbij heb ik als goal 10.000 stappen per dag ingesteld. 10.000 stappen staat namelijk gelijk aan die 30 minuten bewegen per dag. Daarnaast probeer ik mijn snoepen wat meer onder controle te houden en meer bij mezelf na te gaan als ik iets lekkers zie of ik het echt wil hebben. Als dat niet het geval is, laat ik het gewoon staan. Verder eet ik gewoon mijn boterhammetjes naar school met een appel. ’s Avonds heb ik een weekmenu van bepaalde healthy blogs / boeken waarin heerlijke en gezonde recepten in staan. Dit haal ik allemaal in huis tijdens mijn wekelijks boodschappen, waardoor ik het altijd snel kan klaarmaken als ik thuiskom.

Ik zal jullie nu wel up to date houden. Ik ben stiekem al begonnen met ‘bewust afvallen’, maar heb nog niet op de weegschaal staan. Bij de volgende update zal ik jullie verklappen hoeveel ik nu weeg, en hoeveel ik woog toen ik hiermee begon.

Liefs,

Rowena

1 Comment

  1. Vanavond ga ik hebben over wat anders… vandaag heb ik een bezoek gehad van iemand die ik helemaal don’t like maar dat dit bewust genegeerd wordt door datgene ivm familie band… Dus een beetje narige gevoel onaangenaam kontakt… After that besloot ik mijn twee verschillende tarot kaarten uittehalen die van wachten helemaal onder stof en haren zat en de situatie te bekijken en te lezen… dus ik schudden en schudden denkend aan datgene maar ik kon me gewoon moeilijk konsantreren op datgene er was emptyness… ik werd histerisch a little en pakde mijn phone om afte dwalen wat anders te lezen en opende mijn web eerste wat ik zag rowenas site die nog openstond van vanmorgen en haar kop keek naar de kaarten die ik op moment nog in mijn handen had… Dus ik op dat moment heel spiritueel bezig met mijn doen en laten en probeer geen enkel detail te missen roepde iets in mij doe de tarot open en kijk wat rowena steijns in werkelijkheid kan zijn… (tuurlijk tarot blijft fiktief maar…….) Dus ik begon weer eens te schudden en schudden ja het plaatje zat nu op zijn plek niks dat er tussen de weg zat om mijn konsantratie te dwarsbomen… Tarot is open en heb het uitgebreid gelezen en zover ik het weet klopt het… Alleen iets wat dit interesanter maakte was de kaart die ik door bepaalde aanwijzingen moest uit de stapel trekken en als future zou noemen… Nou I did it en voilla… Het laatste kaart die future reperesentte is High priestess…

    Voor uitleg van de kaart high priestess verwijs ik voor degenenen die dit interesant vinden naar google balk…

    An Good night toegewenst…

Write A Comment