Even een korte update over wat ik nu precies doe in mijn leven. Ik weet dat mijn blog in de zomer erg rustig is geweest. En dat vonden mijn trouwe volgers niet zo leuk! (Wel leuk om te zien hoe de berichtjes bleven binnenstromen of alles oké was). Maar ja, alles was oké. En nog steeds. Er zijn gewoon wat dingen veranderd in mijn leven de afgelopen maanden. En daar hoort studeren met een baby ook bij.

Ten eerste ben ik sinds augustus weer verder gegaan met mijn hbo opleiding Communicatie na een half jaar zwangerschapsverlof te hebben gehad. In deze periode had ik alle tijd en stak ik ook veel tijd in mijn video’s en blogs. Het was veel makkelijker: ik had ernaast geen baan of school waar ik rekening mee moest houden. Het was bloggen, video’s opnemen en het huishouden doen. Easy peasy. Maar helaas: dat sprookje hield in augustus weer op en ik moest weer aan de bak.

Werken

Ondanks mijn decaan me had gezegd toen ze kreeg te horen dat ik zwanger was ‘dat ik toch niet meer terug zal komen in september’, heb ik dat toch gedaan. Ik kan dus géén thuisblijfmoeder zijn, wat vind ik dat verschrikkelijk. In de zomervakantie heb ik zelfs een baantje genomen, omdat ik gek werd thuis. Ik verveelde me, kon bij niemand mijn ei kwijt en miste de sociale contacten. Het was de bedoeling dat ik 20 uur per week zou werken, dit werden er soms wel eens 40.

Doordat ik dus 5 dagen in de week werkte in de zomervakantie, had ik niet meer veel zin en tijd om nog zo hevig met mijn blog aan de slag te gaan. Ik was immers moe en wilde liever quality time hebben met mijn gezinnetje als ik een dag vrij had. Mijn blog kwam hierdoor op een laag pitje te staan. Een paar weken nadat ik was begonnen met mijn baantje, begon dus ook weer mijn school. Ik ben nu bezig met mijn minor en deze doe ik in Tilburg. Ikzelf ben woonachtig in Maastricht, dus do the math hoelang ik soms onderweg ben (!).

School

Een hbo studie volgen kan best zwaar zijn, vooral als je een baby’tje hebt dat veel tijd en aandacht vergt en daarnaast werkte ik nog in het weekend. Dit werd mij echter te veel. Ik had nog maar één dag vrij in de week, en deze moest ik dan helaas besteden aan het huishouden. Van mijn blog kwam dus ook niks meer. Ik had een aantal gastbloggers op mijn blog, maar die hebben zich ook afgemeld, omdat ze merkte dat het verkeer naar mijn blog behoorlijk was ingezakt. En terecht. Je gaat geen tijd en energie steken in blogs die weinig worden gelezen.

In ieder geval, na een maand school en het bijbaantje gecombineerd te hebben, heb ik ontslag genomen waar ik werkte. Ik was immers blij als ik weekend had van school, en wilde hier ook in kunnen uitslapen. Mijn dagen naar Tilburg bestaan soms wel uit 06.00 uur de deur uit en 18.00 / 19.00 uur ‘s avonds weer thuis. Je begrijpt dus dat ik kapot moe ben als ik thuis ben en niet veel zin heb om nog iets anders te doen behalve op de bank liggen en TV te kijken.

Weer bloggen

Nu alles weer een beetje rustig is in de weekenden, heb ik weer besloten om mijn blog op te pakken in de weekenden. Ik zal dus in mijn weekenden vloggen en blogs schrijven en hiermee vooruit plannen, waardoor ik (hopelijk) geen stilte meer bereik op mijn blog. Voor al mijn lezers: sorry. Maar het was gewoon niet te doen de afgelopen maanden. Soms vergissen mensen zich hoeveel tijd er in een blog schrijven zit en video’s editen. En die tijd had ik simpelweg gewoon even niet.

Ik kreeg ook veel nare berichten toen ik weer een video online zette na een lange tijd. Over het feit dat ik kom en ga en waarschijnlijk toch weer zal stoppen binnenkort. Als dat gebeurt: so be it. Het is mijn blog, mijn Youtube kanaal en mijn tijd. Ik doe dit niet fulltime en ik ben niemand iets verantwoordelijk. Ik studeer nog en heb een gezin hiernaast. Als ik tentamens heb of andere deadlines gaat dit simpelweg voor dan een video of blog online te krijgen voor een bepaalde week.

Hopelijk hebben jullie hier begrip voor!

Liefs,

Rowena

 

3 Comments

  1. Wat rot dat je vervelende reacties hebt gekregen. Bloggen en vloggen moet natuurlijk wel leuk blijven. Gewoon lekker je ding doen op jouw manier!

  2. Inderdaad, jouw blog, jouw tijd, jouw ding. Ik blijf me verbazen hoe mensen denken dat ze zich met iemand anders kunnen bemoeien en onmiddellijk een bepaald oordeel klaar hebben.
    Knap hoe je studie, werk, een gezin én een blog combineert. Ik weet uit ervaring dat dat niet makkelijk is en tja, het minst belangrijke laat je dan even liggen.

  3. Wauw van deze te lezen ben ik al moe geworden op mijn luie ligwerk 🙂 ……. marathon mag ik het wel noemen :)…… Als druk hebben je een goed gevoel geeft waarom niet andersom zeker ook waardig… ooo ikzelf vermijd drukte omdat het me kan aanjagen en sturen naar bestemmingen waar ik eigenlijk niet wil zijn… Je hebt ook mensen die in een drukke sfeer heel goed kunnen oriënteren van hun leven maar daar ben ik niet egt geknipt voor… zo daardoor kies ik voor meestal easy en rustig dan heb ik ook energy voor als er egt iets belangrijks gehandeld moet worden… anyway jij hebt al zeker een 24 uur baan In mijn ogen en das zorgen opvoeden van je prinsesje Fenna… Dat vergt enorm energy ook omdat ze ook kwa leeftijd nog afhankelijk is naar jou dus jij de moeder… ik heb gister nog een tripje naar Amsterdam gemaakt en lig nu plat van moeheid… ik begrijp zeker wel dat tilburg best een afstand heeft vanuit maastricht oooja overstap vanuit eindhoven moeten we ook bijtellen wat ik bedoel hiermee lezers dat treinen mensen moe maakt al ziet het alsof je niks doet dan zitten… het machine de snelheid airco van de treinen beinvloeden ons ongezien ook (uit ervaring)… Ik heb loop van de tijden iets simpels achtergekomen, dat is als ik negatief s hoor voel of wordt geschreven over mij persoonlijk verbind ik door met Jaloezie… Daarna zeg ik aan mijzelf Bora het kan zijn dat meeste mensen met de Jaloerse God in het leven door gaan en ik niet… plotseling worden ze makkelijker genegeerd in mijn hoofd waar ik me niet meer of minder erger… Belangrijk want ergeren kan de beauty aantasten 🙂

    nadat je je site heb vernieuwd krijgt iedereen jou kopje naast zijn naam bij zijn review 🙂 is dat wel te rechtzetten namelijk ikzelf heb wel een foto op mijn profiel staan… Anders krijgen we het idee dat Rowena Steins in haar revieuws met zichzelf communiceer 🙂 … (lol) …

    Many Greetings…

Write A Comment