Op internet zijn er wel honderden websites te vinden met wat je moet kopen voor de uitzet van je baby! Ik wil hieronder wat producten laten zien, waar ik heel veel aan heb gehad tijdens de eerste maanden en nu nog. Lees snel verder voor de musthaves baby uizet!

Inbakerdoek

Een inbakerdoek was hier dé oplossing om Jaxx rustig te laten slapen. We zijn begonnen met een Swaddle Me. Dit is een vrij losse, zachte variant. Uiteindelijk werd Jaxx sterk en wurmde zich hierin los. Daarna gebruikten we de Pacco. Dit is een hele strakke inbakerdoek, maar hielp heel goed. We zijn nu aan het afbouwen met de Puckababy en ook hier zijn we zeer tevreden over! Zonder inbakerdoek hadden we veel meer onrustige nachten gehad.

Ewan het droomschaap

Ewan het droomschaap is een lief knuffeldier. Hij maakt geluid en geeft licht. Er zitten vier verschillende muziekjes op, waaronder baarmoedergeluiden en hartslagen. Het geluid zorgt ervoor dat je kindje zich veilig en fijn voelt tijdens het in slaap vallen. De rode gloed (licht) zorgt ervoor dat je kindje slaperig wordt. Het geluid en het lichtje blijven 20 minuten aan en gaat dan vanzelf uit. We gebruiken Ewan nog steeds voor Jaxx en zonder het droomschaap valt hij toch minder snel in slaap!

Hydrofiele doeken

Hier kan je dus echt nooit genoeg voor hebben! Je gebruikt ze als spuugdoek en als doek om af te drogen. Jaxx heeft nog steeds last van reflux en per dag gebruik ik er zeker twee. Nu hij hapjes krijgt, gebruik ik er zelfs nog meer. Die kleine slabbertjes helpen namelijk echt niet tegen al dat rondslingerende voedsel!

Zalfjes van Naïf

Door Jaxx zijn allergieën had hij veel last van eczeem en daarbij ook nog een droge huid. Ik vond het moeilijk om lekkere olie of bodylotion te gebruiken, omdat ik bang  was dat hij weer eczeem zou krijgen. Tot ik tegen merk Naïf opliep. Ik kwam ze tegen op een blog van een andere mama en wilde er meer over weten. Het is bedacht door twee papa’s die producten wilde hebben zonder ‘troep’ erin. Ik bestelde een proefpakketje op hun website en probeerde een dag later de zalfjes op Jaxx. Oh my god, wat ruikt dat lekker!! Alleen al daarom vind ik dat je het moet kopen! De volgende ochtend keek ik meteen of Jaxx uitslag had, en; helemaal niks! Op de negenmaandenbeurs heb ik meteen de douchegel, badolie, shampoo, bodylotion en nurtering cream gekocht. Ik ben helemaal verliefd op Naïf!

Flessen

En dan bedoel ik echt meerdere soorten flessen. Er zijn flessen voor krampjes en flessen die weer lijken op een tepel. En dan weer flessen met een brede of smalle hals. Zooooveel flessen! Ik denk dat ik zeker wel 6 á 7 verschillende flessen heb geprobeerd. Nu heeft Jaxx ook verdikking in zijn melk, waardoor de zoektocht naar de juiste speen ook nog een hele issue werd. Uiteindelijk heb ik nu de Difrax fles met een Dr. Browns fase 3 speen. Dit gaat al heel lang goed!

Draagdoek/draagzak

Ik heb echt zoveel profijt gehad van mijn draagzak. Jaxx huilde veel de eerste maanden en wilde alleen maar bij mij zijn. Mijn collega kwam al een draagdoek brengen, maar dat knopen ging me niet goed af. En tijd voor een draagconsult gaf ik mezelf toen niet. Ik kocht dus aan draagzak van Ergobaby. De Adapt, vanaf geboorte te gebruiken. IDEAAL! Wist ik het maar eerder, dan had ik er meteen eentje aangeschaft. Ik kon weer naar het toilet, koken (kijk uit bij het vuur met de kleine!) en normaal eten en drinken pakken. Jaxx huilde ook aanzienlijk minder door het dragen en soms zat er zelfs sleepy dust in!

Wubbanub speen

Hoe frustrerend is het als je 10x per nacht een speentje terug moet doen? Heel erg!! De Wubbanub speen maakte daar een einde aan bij ons. Aan een soothie speen (van Avent), zit dan een knuffeltje. En dit fantastische knuffeltje, stutte ik tegen de zijkant van het wiegje aan, waardoor hij dus in Jaxx zijn mondje bleef zitten. Lang leve Wubbanub!

Babynest

En als laatste een babynest! Ik had er eentje van Done by Deer gekregen en ik was er heel blij mee. Zo kon ik een hele tijd Jaxx zijn ledikant verkleinen, door hem in dat nestje te leggen. Zo had hij toch dat knusse gevoel. Ook legde ik Jaxx in dat babynestje op de bank, zodat hij dichtbij ons kon slapen. In bed bij ons vond ik hem niet handig: ik paste er zelf niet meer naast haha!

Ik hoop dat jullie wat met deze lijst kunnen of er eventueel inspiratie uit kunnen halen!

Liefs, Tamara

Write A Comment