Toen ik eenmaal wist dat het een meisje zou worden, wist ik één ding zeker: de kamer wordt roze! En dat is ons ook goed gelukt, vind ik. We zijn natuurlijk verhuisd tijdens mijn zwangerschap, dus de babykamer was pas na een lange tijd echt af in ons nieuwe huisje. In ons vorig huisje hadden we de babykamer maar een beetje achterwege gelaten, we zouden immers toch verhuizen. 

Er moeten nog een aantal dingen opgehangen worden voor aankleding, maar ik vind ‘m nu al tof! De kleur roze is overal aanwezig. Dus, hopen dat de tweede ook een meisje wordt, haha. Een mintgroene of gele kamer vind ik niet mooi. Het maakt het juist af als je een babykamer afstemt op het geslacht (vind ik). Daarom is het een echte meisjeskamer.

Het kamertje

Zo ziet het eruit als je de kamer binnen komt. Het is geen grote kamer, maar groot genoeg voor alle meubels. Want eh, baby’s hebben toch niet veel ruimte nodig, toch? Al vind ik de meubels op zich best groot. Ze zijn van Babydump en we hebben het merk Shiny gekocht. Er zit een actie bij dat je er een gratis box bij krijgt. Hier hadden wij echter niet voor gekozen, aangezien we al een box hadden. Daarom kozen wij voor een bladvergroter (dat ik écht een aanrader vind).

Commode

Hier zie je de commode met de bladvergroter. Ik vind het persoonlijk fijner dan een aankleedkussen los op een commode. Het kussen kan geen kant op en ook is het fijn dat je ervoor kan staan. Ik zag vaak commodes voorbij komen met het aankleedkussen de andere richting op. Hierdoor ben je dus genoodzaakt om naast de commode te staan. Niet fijn, dacht ik zo. Je kunt de bladvergroter ook verplaatsen, eerst hadden we ‘m in het midden, maar achteraf gezien is links (of rechts) veel praktischer. Hierdoor creëer je meer ruimte naast het kussen, zoals je kunt zien. Naast de commode hebben we links een luieremmer van MamaLoesbabysjop. Ik ben écht verliefd op deze webshop! Je krijgt er werkelijk alles en het is niet eens duur. Op deze webshop ben ik dus dagelijks te vinden. 🙂  Links heb ik een wasmand staan. Ik was voor Fenna alles apart, dit vind ik véél fijner dan dat het tussen onze kleding zit. Zo hoef ik niets uit te zoeken. Ik heb deze mand een keer gekregen toen ik nog bij de Bijenkorf werkte, dus ik heb geen idee waar hij werkelijk van is. Ik vond de kleur in ieder geval goed passen bij de kamer!

Decoratie

Dit zijn de spulletjes op de commode. Het babydoekbakje komt ook van MamaLoes. De leuke mijlpaalblokken die je ziet zijn van Zoetspul. Ik was al erg lang op zoek naar zulke mijlpaalblokken, maar kon deze alleen vinden in het hout. En ik wilde persé roze. Toen ik deze voorbij zag komen op hun Instagram account, bestelde ik ze direct. Je hebt ze ook in het blauw. Daarnaast staat een klein mandje die ik ooit bij de Action gekocht heb, met wat producten erin die ik vaak gebruik: badolie, baby olie, zwitsal creme, thermometer en zinkzalf. Zinkzalf is echt een lifesaver als je baby last heeft van rode billetjes. Na twee keer gebruiken is het roodheid al helemaal verdwenen! (Tip van het consultatiebureau).

Natuurlijk hoort er een plankje of decoratie boven de commode. Lekker cliché. Het plankje dat origineel bij de babykamer hoorde, was € 79 (!). Dit vonden wij het echter niet waard, en we hadden nog een hoogglans plankje liggen van de Ikea, die maar € 17,95 was. Je ziet een fotolijstje staan waar we Fenna nog in moeten plaatsen, haha. Het knuffeltje ernaast heeft de zus van Jean-luc gehaakt. Ik vind ‘m heel leuk! Hij blijft lekker zitten zo. Daarnaast een spaarpotje, gekregen van mijn oma en gevolgd met twee teddyberen. Want, teddyberen zijn gewoon schattig!

Kledingkast

De kledingkast! Hij is erg groot en heeft een praktische indeling. Ik zal jullie ooit een kijkje geven in de kast. Hij was nu namelijk erg rommelig en geen tijd gehad om ‘m op te ruimen, woeps. Aan het deurtje hebben we een Nijntje gehangen waar een muziekje uit komt als je eraan trekt. Handig om zo eentje op een babykamer te hebben. Je trekt even aan het handvaatje, er komt een muziekje uit, en jij kan de kamer verlaten. In plaats van een uur aan een knop draaien voor een muziekje. Op de kast staat een nachtlampje van Nijntje. Dat was echt een musthave voor ons! We hebben ‘m gekregen van mijn broer en schoonzusje. Ze zijn erg prijzig, dus misschien leuk voor op je wishlist, hihi 🙂 Het was de bedoeling dat we ‘m op het plankje zouden zetten boven de commode, maar dit lukt ons echter niet met het stopcontact. Maar ja, we komen de deur binnen en kunnen gelijk het nachtlampje aan doen in plaats van het grote licht. Dat is echt fijn, vooral in de nacht. Je kunt ‘m ook dimmen en stellen, dat ook fijn is.

Bedje

En een kijkje in het bedje, waar een niet-zo-contente Fenna ligt. We gebruiken alleen een lakentje (heel af en toe met dekentje) omdat zij ook nog een slaapzakje draagt. Verder hebben we het niet te vol gedaan aan knuffels. Maar natuurlijk nog wat knuffels van Nijntje. Heel erg veel Nijntje in de babykamer, ik weet het, het waren cadeaus! Maar ons thema was ook Nijntje voor haar babykamer, dus dat kwam goed uit. Verder nog een muziekboxje van… ja, Nijntje! En, natuurlijk een hydrofiele luier als kussen. Echt een must!

Dit was de babykamer van Fenna! Heel erg roze, maar ik vind ‘m zo leuk geworden! Heb jij ook een babykamer afgestemd op het geslacht van jouw baby? Laat het me weten in de comments! Ik ben erg benieuwd 🙂 

 

2 Comments

  1. Super mooie en stijlvolle kamer! Erg leuk om te lezen hoe je het hebt aangepakt :)) Vind het zelf ook erg leuk als het kamertje is afgestemd op het geslacht van het kindje!

Write A Comment