Het mooiste moment nádat je ziet dat je (gepland) zwanger bent, is het aankondigen. Ik vind het altijd zo bijzonder hoe mensen met de leukste ideeën opkomen om hun zwangerschap aan te kondigen. Je ziet de leukste video’s en foto’s voorbij komen. Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was, was het eerste wat er in mij opkwam: hoe ga ik dit aankondigen?

Mijn ouders hadden géén idee dat we al aan het plannen waren, dus het zou voor hen een totale verrassing worden. Maar hoe? Ik wilde ze niet opbellen met het nieuws: ‘hoi, jullie worden oma en opa, doei.’ Nee, ik wilde iets leuks. En daar begon ik al met het intypen ”zwangerschapsaankondiging ideetjes” op Google. Mijn schermbeeld vulde zich met allerlei leuke foto’s. Jezus, zó veel keus? Er stonden zo veel leuke dingen in. Typ het maar eens in bij Google and you will see. Toen kwam ik plotseling bij een héél leuk idee terecht. Mijn vriend heet Rousseau met de achternaam, dus de baby (Fenna) zou ook Rousseau gaan heten. We kennen allemaal wel de chocolaatjes van Rousseau, en de chocolaterie is begonnen bij zijn oom! Dus de baby (Fenna) was ook écht afkomstig van de chocola Rousseau. Al snel ging ik naar de dichtstbijzijnde Rousseau chocolaterie en pakte een mooi goud doosje en liet deze vullen met bonbons.

De aankondiging

Mijn moeder was een aantal dagen, nadat ik erachter kwam dat ik zwanger was, jarig. Dat leek me dus hét geschikte moment om chocolaatjes als cadeau te doen met nog een leuker cadeau erin — ze kreeg nog wel meer cadeau dan een doosje chocolade, by the way. Zo ben ik dan ook nog wel.
Toen mijn moeder de naam Rousseau las op het doosje, begonnen haar ogen al te stralen. Hoeveel een vrouw van chocolade kan houden. Ik snap het wel. Ik ben ook schuldig. Op het doosje had ik ‘OPEN ME’ geschreven. (Hier heb ik helaas geen foto van). En toen mijn moeder het doosje opende, kwam dit tevoorschijn:

 

De schrik was wel van haar ogen af te lezen: ze had dit totaal niet verwacht. Na vijf minuten bijgekomen te zijn, vond ze het wel erg leuk! En nu, nu is ze niet meer weg te slaan bij Fenna. Ik geef haar geen ongelijk. Ze is ook echt een dotje.

Zo heb ik mijn zwangerschap aangekondigd aan mijn familie. Ik vond het wel een apart én leuk idee, in combinatie met het hele Rousseau chocolade gebeuren. Nu ben ik erg benieuwd naar hoe jullie je zwangerschap hebben aangekondigd! Hebben jullie ook iets origineels bedacht? Laat het me weten in een reactie! 

 

12 Comments

  1. Ik vind dit zo’n leuk idee! Ik heb ooit een screenshot gemaakt toen je dit deelde op een Facebookpagina voor bloggers en nu wij onze familie weer mogen verrassen (nu nog geheim, dus ssstt… :)) ben ik je blog gaan zoeken haha! Mijn moeder is morgen jarig, mijn vader over 2 weken en mijn schoonvader over 3 weken, dus deze manier komt voor ons ook zo goed uit!
    Thanks voor de inspiratie!

    x Linda
    http://afterNINE.nl

    • Ah gefeliciteerd!! Haha ik ben blij dat ik een inspiratiebron heb kunnen zijn. Succes ermee!! Liefs!

  2. Wees voorbereid op vragen over hoe je zwangerschap invloed zal hebben op je prestaties op het werk en hoeveel zwangerschapsverlof je wilt nemen.

Write A Comment