De meeste zwangere vrouwen ervaren het: emoties tijdens de zwangerschap. En ik ben er één van. Wel kan ik gelukkig zeggen dat dit het enige is wat ik als negatief ervaar tijdens mijn zwangerschap. Verder heb ik namelijk niets te klagen, ik ben kerngezond en zo voel ik me ook!

Stemmingswisselingen
Maar oh, wat heb ik hier last van. Stemmingswisselingen. Continu. Bijna elk moment van de dag. Het ene moment loop ik te zingen van blijdschap en het andere moment krijg ik plotseling een enorme huilbui. Zo verschrikkelijk. Daarnaast heb ik ook nog eens ernstige medelijden met mijn vriend. Ik raak namelijk geïrriteerd om de kleinste dingen. En dan raak ik zelfs zo gefrustreerd dat ik wel kan schreeuwen… Eh, what happened to me?! Mijn vriend kijkt me dan met grote verschrikte ogen aan, maar hij begrijpt het wel. Soms nemen mijn emoties gewoon de controle over en heb ik het gewoon niet in de hand.

Hoe ga ik ermee om?
Ik vind het moeilijk. Het is namelijk zo dat ik er werkelijk niets aan kan doen. Zodra ik weer deelneem aan het verkeer en er een treuzelaar voor me rijdt of mij de bocht afsnijdt, schieten mijn sloffen wel 100 meter de lucht in. En ik kan er gewoon… Niks. Aan. Doen. Het spijt me. Alle vervloekte woorden komen uit mijn mond, gevolgd met een kwade blik op de bestuurder voor me. En die huilbuien… Jeminee. I just can’t help myself. En ook nog eens om de kleinste dingen! Zo had mijn vriend laatste alle Griekse yoghurt opgegeten terwijl ik daar zóóó’n zin in had. Ik heb letterlijk een uur gehuild voordat ik nieuwe ging halen.

Maar ik denk maar zo bij mezelf: het zijn maar 9 maanden. Of nou ja, nu nog maar 2 maanden. Ik ben allang blij dat mijn omgeving er alle begrip voor heeft. En ik heb het ook geaccepteerd dat sommige mensen niet meer bij me willen instappen in de auto door mijn agressief gedrag naar andere verkeersdeelnemers toe. Ik begrijp het volkomen! I am sorry.

Heb jij last gehad van hevige emoties tijdens de zwangerschap? En hoe ging/ga jij ermee om? Alle tips zijn welkom!

Liefs,

Rowena

 

 

8 Comments

  1. Haha als ik het zo lees vind ik het wel heel grappig! Gelukkig dat je vriend en omgeving er begrip voor heeft… zwanger zijn is niet niks 😉

  2. Ik herken het! Heel vervelend. Helaas zijn er geen tips voor. 🙂

  3. Ik had er zelf ook heel erg last van gehad. Vond het ook zo frustrerend en werd letterlijk overal kwaad om. Mijn man zag er wel de lol van in en nu we ons prachtige dochtertje hebben, vind ik het helemaal niet erg!

    • We weten in ieder geval wat we er voor terug krijgen. Dat is het belangrijkste! X

  4. Zooo herkenbaar dit 🙂 Helaas wordt het ons niet makkelijk gemaakt!!

Write A Comment