Allereerst: A happy new year! Ik kan zeggen dat ik 2017 goed ben begonnen. Jean-luc is namelijk precies om 12.00 uur op zijn knieën gegaan. I am so happy! Ik had het totaal niet verwacht. We waren voor Nieuwjaar een weekend weg gegaan naar het Reehorst hotel. Dit is een heel mooi en chic hotel dat ge-wel-di-ge suites heeft! We zijn hier al eens in 2015 geweest en het beviel ons heel erg. Ik kon toch niet veel doen met New Year’s Eve aangezien ik al 34 weken zwanger ben en al moe word als ik naar het toilet loop. Haha.

Een terugblik op 2016
2016 was een rommelig jaar. Ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven. Ik was in februari gestopt met mijn studie, omdat ik in september op de universiteit wilde beginnen. Maar eerlijk gezegd: ik zat in zo’n dip dat ik niet eens wist wat ik wilde. Doordat ik niet goed wist wat ik wilde, werd ik erg depressief. Ook zijn Jean-luc en ik eind 2015 gaan samenwonen en ook dit was voor mij een hele nieuwe situatie waar ik op het begin van 2016 erg aan moest wennen. Als je plotseling alles alleen moet doen, merk je dat wel. Het was dus een combinatie van vanalles.

In februari 2016 heb ik bewust mijn spiraal eruit laten halen, omdat Jean-luc en ik een kinderwens hadden. Het duurde ongeveer drie maanden totdat die wens eindelijk in vervulling ging. Op 8 juni 2016 duidde namelijk een goedkope Jumbo zwangerschapstest positief aan. Wij waren zwanger! – Jee, wat ging ik nu doen? De universiteit zat er even niet meer in. We hadden namelijk niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Ik pakte mijn studie op het hbo weer op in september, waardoor ik nu in mijn derde jaar zit. En ik twijfel er geen minuut meer over: ik wil mijn diploma halen in marketing en communicatie!

In november 2016 wilde ik mijn blog en Youtube kanaal weer oppakken. Dit zou een hele opgave worden aangezien ik mijn vorige Instagram account verwijderd had en ook mijn Youtube kanaal had gedeactiveerd, waardoor al mijn abonnees en video’s verloren ging. Maar ik wilde er dit keer 100% voor gaan. In december merkte ik dat mijn bezoekersaantal en abonnees op Youtube weer steeg. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik ben onderweg!

Natuurlijk zijn er ook nog meer dingen gebeurd. Zodra je op je 21ste zwanger raakt, zul je ook merken dat niet iedereen achter je keuze staat. Ik raakte ‘vriendinnen’ kwijt en kreeg te maken met negatieve reacties. Ook een zoektocht naar een huis faalde. We waren maandenlang op zoek, maar gaven de moed op. Nu zijn we weer op zoek, maar alles op het gemakje!

Een vooruitblik op 2017
Ik ga verloofd 2017 in! Woehoe! Maar dat betekent nog niet dat we gaan trouwen in 2017. Eerst staat ons kleine wondertje op de planning in februari. Daar wil ik nog even van genieten voordat ik begin aan de trouwplannen stress. En natuurlijk moeten er eerst heel wat kilo’s vanaf voordat ik überhaupt een trouwjurk wil passen! Maar het zijn hele leuke momenten om naar uit te kijken. In 2017 zullen wij zeker een datum plannen, veel trouwlocaties bezoeken en kijken wat we precies willen. Vanaf januari zal ik stoppen met school en zet deze even on hold tot september. Dat betekent dat ik dus even een paar maanden heb om aan de kleine te wennen en wat kijk ik daar naar uit! And last but not least, zal ik in 2017 nog veel meer blogs schrijven én video’s maken 🙂 Ik heb er zin in!

Liefs,

Rowena

Write A Comment