Bijna elke mama to be herkent zich hier vast wel in: het geslacht is nog onzichtbaar, en we willen al weten wat het gaat worden! We zoeken op internet naar de bepaalde ‘symptomen’ die je krijgt bij het geslacht. Vaak worden deze symptomen als fabels bestempeld, dus kunnen we er niet 100% zeker van uit gaan. Toen ik net wist dat ik zwanger was, was ik erg nieuwsgierig naar het geslacht. Ik had een lichte voorkeur voor een meisje, en stiekem dacht ik dat het ook wel een meisje zou zijn. Maar toch, ik ging op zoek op het internet of ik de symptomen had die je zou hebben als je in verwachting bent van een meisje. Ik zal ze voor jullie op een rijtje zetten en fabel of feit achter vermelden als ik mezelf hier wel of niet in herken. Natuurlijk is dit ieder voor zich, maar we kunnen het eens proberen! 🙂

1. Draag je je baby hoog, dan zou je een meisje verwachten.  (FEIT)

Op het begin droeg ik mijn buik erg hoog, pas na 31 weken zakte ze wat naar beneden, dus dit kan wel een feitje zijn.

2. Veel slaap tijdens je zwangerschap? Dan ben je volgens dit Duitse bakerpraatje in verwachting van een meisje. (FEIT)

Sinds ik weet dat ik zwanger ben, ben ik zo moe. Ik kan letterlijk urenlang slapen! De eerste drie maanden waren het ergste. Ik sliep de dagen weg en ’s nachts sliep ik als een roos. Ik merk toch dat mijn hele zwangerschap uit slapen bestaat. Een paar uurtjes gaan shoppen of boodschappen gedaan? I. Need. Some. Sleep.

3. Een gevoelige navel duidt op een meisje. (FABEL)

Mijn navel is niet naar buiten gekomen tijdens mijn zwangerschap, in ieder geval, nog niet. (Ik typ dit terwijl ik 31 weken zwanger ben.) En ik heb eigenlijk nergens last van als het aankomt op mijn navel.

4. Trek in sinaasappelsap, dan zou het goed kunnen dat je een meisje verwacht. (FABEL)

Eh, nee, nog nooit trek in gehad…

5. Ben je nogal humeurig ‘s ochtends sinds je zwanger bent? Dan verwacht je een meisje. (FEIT / FABEL)

Jep, daar heb ik last van. Maar, ik ben eigenlijk nooit een ochtendmens geweest… Dus ik weet eigenlijk niet zozeer of het iets met mijn zwangerschap te maken heeft. Oeps.

6. Bij een meisje interesseert je het niet om mooi te zijn. (FEIT)

Ik draag 2 á 3 keer per week make-up, en dat alleen als ik echt ergens naartoe ga waar ik een beetje representief uit moet zien. Doordeweeks draag ik mijn bril en knot op mijn hoofd als ik boodschappen ga doen en met de honden uit ga. Voorheen durfde ik nooit zonder make-up een stap buiten de deur te zetten. Dus, ja, hier herken ik me wel in.

Bij een meisje ben je misselijk en heb je pukkels in je gezicht. (FEIT)

JA. Misselijkheid. Oei. Vooral de eerste drie maanden waren het ernstigs. Ik kreeg letterlijk niks binnen ’s ochtends en avocado is een no-go tijdens mijn zwangerschap. Telkens als ik het eet, of ook maar ruik, hang ik al boven de wc pot. En pukkels… Ja. Ik dacht dat ik eindelijk van die jeugdpuistjes af was, komen ze weer even mooi opdagen tijdens mijn zwangerschap. De jeugdpuistjes had ik overigens toen ik 16 was, dit keer noem ik ze mooi zwangerschapspuistjes. En niet een klein beetje, soms zijn het echt ondergrondse steenpuisten die wel dagen blijven zitten. Yikes.

Is de moeder ouder dan de vader, dan wordt de eerste een meisje. (FABEL)

Jean-luc is twee jaar ouder dan ik… Dus, nee. 🙂

Hebben jij en je man veel broers, dan wordt het een meisje. (FABEL)

Jean-luc heeft twee zussen en ik één broer. Dus dit is ook niet zo van toepassing.

Klopten de ‘symptomen’ tijdens jouw zwangerschap ook grotendeels of juist helemaal niet? Ik ben erg benieuwd!

Write A Comment