Fenna is alweer 9 maanden oud. Dat wil dus zeggen dat ze niet meer alleen flesvoeding krijgt, maar ook vast voedsel. Spannend, hoor. Wat vindt ze lekker? Hoe gaat ze ermee om? Heerlijk om al die ontwikkelingen zo mee te mogen maken en haar elke keer opnieuw helpen om iets nieuws uit te proberen. Ik krijg nu vaak de vraag naar haar voedingsschema. Veel moeders die ook een baby van 8 of 9 maanden oud hebben, vragen mij dan vaak wat ik Fenna dan nu te eten geef en hoe haar dagje eruit ziet. Hieronder lees je het voedingsschema van de baby.Voedingsschema

Als eerste wil ik even vermelden: ik ben geen expert hierin. Wil je meer informatie over wat jouw baby nu precies aan voeding heeft, raad ik je aan om contact op te nemen met het consultatiebureau of de huisarts. Ik deel alleen wat Fenna nu op een dag eet, en dit is ook wat bij haar past qua leeftijd. Dus ben je nieuwsgierig geworden naar hoe haar dag eruit ziet? Lees dan even verder.

07.00 uur Flesvoeding 200ml

Soms krijg ze dit met pap. Maar hier heeft ze niet altijd zin in, dus alleen flesvoeding zo vroeg is soms ook voldoende voor haar. Dit kan natuurlijk per baby verschillen. De een heeft nu eenmaal meer nodig dan de ander.

10.00 uur Een fruithapje

Ze vindt tot nu toe alle soorten fruit lekker. Ik probeer ook altijd te combineren en haar dus niet dagelijks hetzelfde te geven. In deze periode is het belangrijk om je baby zo veel mogelijk verschillende voeding aan te bieden. Daar hebben ze in de toekomst zeker baat bij.

Hier doet ze meestal een dutje. Dus hoelaat ze wakker wordt, zo laat krijgt ze de volgende voeding. Meestal is dat niet later dan 13.00 uur.

12.00 / 13.00 uur Een boterham met margarine en een yoghurt

Boterhammen vindt ze heerlijk. Ik snij ze natuurlijk wel in kleine stukjes: ook handiger als er margarine op zit. Ik heb nog geen ander broodbeleg geprobeerd, maar ze zal vast en zeker op de kinderopvang al verschillende soorten geprobeerd hebben. Boterhammen smult ze weg. Ik geef haar meestal één sneetje en vervolgens nog een lekker yoghurtje als extra opvulling. Ze zegt nooit nee tegen yoghurt!

Hier gaat ze lekker spelen. Ze vindt alles interessant en geweldig. Ze kruipt de hele kamer door en wil toch wel met elk speeltje gespeeld hebben.

15.00 / 16.00 uur Flesvoeding 200 ml

Rond deze tijd krijgt ze nog een flesje en een half uur ervoor of erna krijgt ze nog een lekker koekje / soepstengel / cracker als tussendoortje.

18.00 uur Groentenhapje

Rond etenstijd krijgt ze haar groentenhapje. Ik gebruik altijd de Olvarit potjes 8+ maanden. Hier probeer ik ook zoveel in mogelijk te combineren. Ze hebben lekkere en gevarieerde potjes hierin. Zoals verschillende groenten, spaghetti, vis etc.

21.00 uur Flesvoeding 200 ml

Het verschilt eigenlijk qua tijd wanneer ze haar laatste fles krijgt. Maar meestal is het tussen 20.00 – 21.00 uur. Héél af en toe krijgt ze om 23.00 uur nog een klein flesje, maar dat ligt eraan of ze doorslaapt of niet. Ik moet zeggen dat ze goed doorslaapt, ook als ze haar laatste fles rond 20.00 / 21.00 uur krijgt.

Natuurlijk ben ik heel erg benieuwd naar jullie schema van de baby! Is deze soortgelijk met die van Fenna? Zo nee, wat doen jullie anders? Tips zijn altijd welkom.

Liefs,

Rowena

1 Comment

  1. Het Balans van 9 maanden in de buik EN 9 maanden buiten buik is mooi bereikt… Waarbij het in mijn ogen best gevierd mag worden binnen gezin…

    Ik moest even terug denken naar ons schema thuis toen zij zo oud was… Het enige verschil was dat ze tussendoor en in de nacht zeker ook borstmelk dronk…

    Het schema is netjes afgewerkt… en wens jullie alledrie een Happy evening…

    Dag…

Write A Comment