Het is niet niks om zwanger te zijn. Vooral de laatste weken ervaar je pas écht de beperkingen die je hebt met een dikke buik. De afwas doen met een dikke buik? Ho maar. Je staat een halve meter van het aanrecht vandaan. En dan heb ik het nog niet over het bukken, zitten en opstaan. O ja, slapen gaat ook niet meer zo geweldig.
Vanaf mijn 15de week tot en met mijn 32ste week zwangerschap had ik nergens last van. Het leek alsof mijn buik niet groeide, in ieder geval het formaat ervan was te overzien. Ik kon prima alles zelf doen. Naast dat ik sneller moe was, ging me alles vrij makkelijk af. Toen ik mijn 32ste week gepasseerd was, kreeg mijn buik een groeispurt. Ook de indalingsweeën ervaarde ik bijna elke dag.

En nu, met 39 weken zwangerschap, zit ik middenin een verhuizing. Ik kan totaal niet rusten, ben bezig met het inpakken, alles zit in dozen en het nieuwe huis heeft een grote opknapbeurt nodig. Dagelijks ben ik dus de hele dag bezig met inpakken, dingen uitzoeken, het nieuwe huis schoonmaken, etc. Rust zit er voor mij niet in. En de babykamer zit ook al in dozen, waardoor het dus zeker niet ideaal is als ik nu zou bevallen. We zijn van plan om dit weekend over te gaan, dus ik hoop dat ze pas na de uitgerekende datum komt (vrijdag 17 februari). 

Er komt momenteel veel op mij af. Hierdoor raak ik sneller gestresst, geïrriteerd en kan ik werkelijk niks hebben. Niet raar als je op het laatste loopt, beperkingen hebt en je alles af wilt krijgen. Ik krijg vaak de mama mails binnen over de 39 week zwangerschap en hoeveel rust je dan moet nemen. Dat heb ik verre van. Ik hoop dat zodra we helemaal zijn verhuisd en de baby er is, ik mijn slaap en rust kan inhalen…

Verder probeer ik mijn blog en social media bij te houden en toch wekelijks 2 video’s te uploaden op Youtube!

Write A Comment