Zwangerschap… Het is iets moois. Je draagt een levend mensje in je dat jouw genen bevat. Iets wonderbaarlijks is het zeker. Negen maanden lang draag je als het ware ‘de liefde van je leven’, en is elk schopje dat je voelt een teken van nieuw leven. Ik vind het geweldig om zwanger te zijn. De eerste drie maanden waren erg zwaar voor me: veel last van misselijkheid, bloedingen, krampen enzovoort. Gelukkig was dat maar voor drie maanden het geval en heb ik tot nu toe (even afkloppen) nergens meer last van. Maar naast het feit dat ik nergens meer last van heb, mis ik heel veel dingen wel. Hier een lijst van de dingetjes die ik het meeste mis.

 1. Sushi
  Voorheen gingen Jean-luc en ik iedere week sushi eten. Jammie. Het liefst at ik het elke dag! Telkens als ik weer aan de tafel aanschoof in een restaurant, kon ik blijven eten. Zelfs als ik zo vol zat: sushi ging er wel in. Op een avond toen we weer sushi gingen eten (ik wist overigens nog niet dat ik zwanger was), heb ik het diezelfde avond alweer uitgespuugd. Nee, dacht ik, het is toch niet zo dat ik geen sushi meer kan hebben?! Ik kon me op dat moment al geen leven meer voorstellen zonder sushi. Een dag later kwam ik er achter dat ik zwanger was en avocado is een no-go tijdens mijn zwangerschap. Dus dat was de boosdoener die avond. Maar nu ik al 7 maanden lang geen sushi meer gegeten heb… O, wat heb ik last van afkickverschijnselen…
 2.  Carpaccio
  ‘Wat mag het voor u zijn?’ Die vraag beantwoordde ik altijd met gemak en zonder na te hoeven denken tijdens een lunch. Natuurlijk een broodje of salade carpaccio. Het was mijn standaard lunch traditie. Héérlijk. Zelfs thuis maakte ik altijd carpaccio salades. Toen ik carpaccio op het lijstje zag staan van verboden voedsel tijdens je zwangerschap, moest ik toch even slikken. Nu moet ik altijd tijdens een lunch altijd eerst hard nadenken wat ik wel kan pakken. Zalm was altijd mijn tweede keuze, maar aangezien die niet vers geserveerd wordt… ‘Ik moet nog even kijken, hoor.’
 3.  Rode wijn
  Jep. Een glaasje rode wijn voor het slapen gaan was voor mij altijd een must. Ik sliep er heerlijk van (en nee, ik was heus geen alcoholist). Ik deed dit dus ook alleen op de avonden als ik gewoon écht niet moe werd. Tevens mis ik een glas wijn ook wel als we op een feestje zijn. Nu moet ik altijd de bob zijn, terwijl iedereen stomdronken is. Voorheen dronk ik ook nooit veel op een feestje, en vind ik het niet erg om de bob te zijn. Maar 7 maanden lang? Jeetje…
 4.  Zelf alles kunnen poetsen
  We wonen niet in een landhuis en de oppervlakte is ook niet zó groot (90m2), maar alles alleen poetsen? Het lukt me echt niet. Dan heb ik bijvoorbeeld één van de kamers gepoetst en dan heb ik een ellendige lange pauze nodig, dat wordt vervolgd van een dutje dat wel drie uur kan duren. En laat ik het niet hebben over mijn rug die aanvoelt als die van een 90 jarige. Steeds bukken, stofzuigen en dweilen? Ho maar.
 5. Heftige workouts
  Voorheen deed ik bodypump en spinnen, maar deze heb ik helaas van mijn lijstje moeten schrappen, omdat ik het voor mijn zwangerschap al een tijdje niet meer gedaan had. Nu ga ik wel eens naar de sportschool voor een klein beetje cardio en krachttraining, maar ik mis het gevoel om de sportschool uit te lopen met de gedachten dat ik werkelijk iets gedaan heb.
 6.  Kleren kopen
  Nu Kerst er weer aankomt, word ik overspoeld met reclame van leuke jurkjes die ik nu toch niet kan kopen. Ik vind het ook zo jammer om naar de stad te gaan en om lekker kleding te shoppen. Positiekleding, ja. En laten we eerlijk zijn: in de meeste positiekleding word je afgebeeld als een 40 jarig oud vrouwtje (in mijn geval dan). Ik ben blij als ik straks weer mijn normale kleren kan dragen en mijn broeken weer dicht kunnen.
 7. Mijn bh’s
  Jep. Mijn bh’s. Nooit verwacht dat ik deze zou missen. Mijn borsten hangen letterlijk tot aan mijn knieën en mijn mooie hunkemöller bh’s zijn dus een no-go nu. Grr.

Nog 2,5 maand te gaan. Zodra je de 30 weken gepasseerd bent, begin je pas écht met aftellen. Het komt nu zo kortbij en ik kan niet wachten… Op het kleine wondertje én de bovengenoemde dingen.

Wat missen of misten jullie het meest tijdens jullie zwangerschap?

Liefs, Rowena

6 Comments

 1. Haha, op sommige websites krijg je wel heel mooie positiekleding, maar ik snap wat je bedoelt! Niet alles staat even fancy en normale kleding is natuurlijk het fijnste. X B

 2. Ik miste de alcohol ook wel. Tijdens een feestje vind ik het heus niet erg om één keer de bob te zijn, maar negen maanden lang vond ik wel moeilijk.

 3. Loes de wit Reply

  Aan alles komt een eind…ook aan je zwangerschap…geniet er nog maar van.

Write A Comment