Gezonde voedingskeuzes maken kan verwarrend zijn. Soms komen we juist aan van bepaald eten, terwijl we dachten dat we ervan zouden afvallen! Dit zijn drie eetgewoonten die niet helpen bij afvallen:

1. Glutenvrij voedsel

Glutenvrije pasta of brood maakt geen of weinig verschil als je wit afvallen. Glutenvrije graanproducten bevatten zelfs minder eiwitten en vezels dan producten met volkoren granen. Daardoor geven ze je minder lang een verzadigd gevoel, waardoor je sneller honger hebt en weer gaat eten. Dat is niet bevorderlijk als je wilt afvallen.

Laat brood en pasta liever helemaal staan en ga voor onbewerkte volkoren granen, zoals havermout of een salade met quinoa. Dat is een stuk voedzamer, waardoor je lijf alles krijgt wat het nodig heeft om gezond en in balans te blijven. Bovendien heb je met deze voedingsmiddelen minder snel weer honger, waardoor je ook minder eet en gemakkelijker afvalt. Lees hier meer over afvallen met een koolhydraatarm dieet.

2. Dressings en toppings

Salades van verse sla en andere verse groenten zijn ontzettend gezond, maar de dressings en toppings vaak niet. Hiermee kun je namelijk een heleboel calorieën en ongezonde vetten toevoegen, wat het moeilijker maakt om af te vallen.

Voeg aan je salade dus geen croutons, tortilla chips, kaas en vet vlees toe en kijk ook uit met gedroogde vruchten. Deze laatste bevatten vaak veel suiker, soms zelfs toegevoegd, en dat wil je helemaal vermijden als je wilt afvallen.

3. Juicing

Hoewel juicing pasgeleden nog een gezonde trend was, blijkt fruitsap helemaal niet zo gezond als vel mensen dachten. Elk fruitsap, of het nu versgeperst is of niet, ondergaat een proces waarbij het gezonde deel de vezels wordt verwijderd en het ongezonde deel – de suiker het enige is dat overblijft.

Juicing geeft je de hele dag een minder verzadigd gevoel, waardoor je meer eet dan goed is voor je gewicht. Het gevolg is dat je niet afvalt. Eet dus liever vers fruit, want dit bevat naast suiker ook gezonde vezels. Als je wilt afvallen, eet je het beste één stuk fruit per dag.

Ik hoop dat dit artikel je helpt om gezonde voedselkeuzes te maken en af te vallen. Heb jij nog meer gezonde afvaltips? Deel ze dan hieronder in de reacties!

2 Comments

    • Haha, dat is niet helemaal waar. Ik drink niks anders dan water, omdat ik niet van frisdrank of ander drinken houd. Helaas vliegen de kilo’s er dus niet af! Drink al mijn hele leven alleen maar water.

Write A Comment