Als je kindjes hebt, zal je avondroutine er iets anders uit zien dan zonder kindjes. Eerder dat je neerploft op de bank, heb je al een werk/schooldag erop zitten en een hele verzorging. Het leek mij leuk om een avondroutine te delen waarin ik jullie laat zien hoe mijn avond eruit ziet met een dreumes en een newborn.

Avond

Meestal begin ik rond 17.00 uur met koken en het eten is dan rond 17.30 / 18.00 uur klaar (ligt er natuurlijk aan wat ik maak). Ik probeer altijd zo gezond mogelijk te koken, maar er zullen natuurlijk ook dagen tussen zitten dat wij een frietje halen of pizza eten. Dat komt omdat Jean-luc en ik allebei best druk zijn met werken en studeren, waardoor we ‘s avonds gewoon even voor iets makkelijks kiezen. Maar goed, 90% van de tijd kook ik zelf en dan ook zo gezond mogelijk, omdat Fenna natuurlijk met ons mee eet. Ik vind het belangrijk dat ze ook voldoende groenten binnen krijgt en niet alleen maar frietjes eet. Al moet ik er overigens wel bij vermelden dat zij liever wortels of andere groenten eet dan bijvoorbeeld frieten. Groenten eet ze op en frieten laat ze staan. Ideaal, toch?

Kinderen verzorgen

Nadat we gegeten hebben, doe ik altijd even afruimen en alles schoonmaken. Ik moet wel zeggen dat ik geluk heb dat we een stofzuiger als huisdier hebben (hond Nowy) en de vloer dus eigenlijk altijd redelijk schoon geveegd is als Fenna weer geknoeid heeft. In het algemeen eet Fenna best netjes, dat mijn hart ook laat smelten aangezien ik zo’n typetje ben die van schoon houdt! Het verbaasd me steeds opnieuw hoe kindjes van 1,5 jaar soms eten en dan krijg ik pijn aan mijn ogen. Natuurlijk zou ik nooit boos worden of geïrriteerd raken als het bij Fenna wél zo was, het zijn immers kindjes. Dus don’t get me wrong. Na het eten was ik de meiden. Meestal doet Jean-luc Fenna in bad en doe ik Farah wassen, maar deze avond was Jean-luc erg moe van werk en dat respecteer ik dan ook en doe ik het zelf (aangezien ik die dag ook vrij had). Fenna is heel makkelijk om in bad te doen en ze gaat altijd makkelijk naar bed. Daarna is Farah aan de beurt.

Werken aan school of blog

De uurtjes die ik ‘over’ heb in de avonden en de kindjes lekker liggen te slapen, gebruik ik dan ook om aan school te werken of aan mijn blog. Mails beantwoorden, vlogs editen, aan projecten werken etc, doe ik dan ook het liefst als de kindjes slapen. Met kinderen thuis werken of studeren is namelijk niet te doen als ze wakker zijn. Vooral Fenna heeft energie voor 20 kindjes! Als ik klaar ben, gaan Jean-luc en ik meestal films kijken, dat doen wij ook gewoon het liefst in de avonden en weekenden. Netflix to the rescue.

Bekijk de video hier

Benieuwd naar onze avondroutine? Bekijk de video hier als hij het niet doet!

Liefs,

Rowena

Write A Comment